Matbloggstoppen


Temligen gott!

image424


I år infaller Fettisdagen tidigt, redan i morgon! Planen jag hade någon stans i bakuvudet var att göra en omgång semlor igår, men eftersom jag hastigt och mycket olustigt blev förkyld fick jag genast stryka detta från planeringslistan. Kanske är orken tillbaka lite senare under dagen, vem vet? (eller så ber jag helt enkelt Sebastian att köpa med sig varsin hem till oss efter arbetet..) Jag hade tänkt att göra dem i miniformat, för hur många orkar egentligen äta upp en hel semla själv utan att må dåligt efteråt?

Någon som många förknippar med semlor är dektektiven Ture Sventon, men han åt temlor året runt som han förvarade i sin temelburk när han var på resande fot. Nog skulle jag kanske tröttna på dessa bakverk om man hade tillgång till dem alltid, men en eller två gånger så här års kan de vara gott!
Så passa nu på i morgon att fira lite extra, det kan vi behöva i februarimörkret!

Kommentarer
Postat av: Gubben

Vi får fira imorgon med extra mycket av kaffe & semlor

Postat av: Inredningsgalen

Villken härlig blogg du har, så våraktig!!!!

2008-02-04 @ 14:40:11
URL: http://www.inredningsgalen.blogspot.com
Postat av: Semelie

Jag kan äta två semlor (i vanlig storlek) utan att må dåligt efteråt! haha, fast sen får man ångest för att man proppat i sig så.

2008-02-04 @ 14:58:31
Postat av: Jellon

Massor av härliga inlägg och inspirerande recept.

Jag har bakat jättegoda semlor från Anna Skippers recept. Nyttiga (?) men framförallt superfluffiga och fina. Kolla gärna in det receptet hon har om du ska till och baka imorogn :-) //Jellon

2008-02-04 @ 18:44:07
URL: http://jellon-jellon.blogspot.com
Postat av: Mim

Åh, hej! Ett tips angående semlor som inte är nytt men så himla gott - använd saffran i degen. Mmmm. Jag undrar i vilket program du gör dina fina kollage? Grymma recept, förresten!

2008-02-04 @ 23:30:22
URL: http://www.metrobloggen.se/meddessaogon
Postat av: Tina

Till fettistagen så hör ju nämligen bruna bönor och stekt fläsk till oxå, men det är ingen favorit hos oss då äter jag hellre semlan.
//T

2008-02-05 @ 10:07:54
URL: http://tinaz.blogg.se
Postat av: Alexandra

Höll nästan på att missa det idag :)

2008-02-05 @ 22:45:03
URL: http://whattowear.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback