Vardag
Köttbullar och stuvade makaroner, vilken perfekt vardagsmat! Enkelt att göra och de allra flesta utav oss tycker om det. Bättre kan det inte bli!
Visste du att just makaroner var den första typ av pastan som fanns i Sverige. På 1950-talet åt svensken ca 0.8 kg per person och år, medans år 2004 smaskade vi i oss 8.2 kg per person och år! En liten, liten ökning..
Stuvade makaroner 4 port
1 L + 1 dl mjölk
6 dl fullkornsmakaroner
1 nypa socker
1 msk mjöl
salt & peppar
Mät upp makaroner och 1 L mjölk i en kastrull ( använd en non stick eller en vanlig aluminiumkastrull så det inte bräns vid)
Koka makaronerna tills de nästan är klara, ca 7 minuter, kom i håg att röra om då och då. Red av med mjöl och mjölk. Låt det hela koka ihop och bli till en krämig stuvning. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Klart!
(privat bild)
Min karl säger att jag förstör maten med ketchup, men visst är det inte sant? ;)
supergott :) stuvade mackisar är en favorit :)
Bara liten liten..
Fy fan vad gott det där ser ut!
gottgottgott..
ååh, så gott..
Jamenvisst!! Stuvade mackisar & köttbullar är svårslaget!! Supergott ju! Ha en trevlig Helg!
Bara en liten fråga: Ska makaroner verkligen koka mer än 7 min? Jag gjorde fullkornsmakaroner nyss och de skulle bara kokas 3 minuter precis som vanliga.. Kram
Hej mitt i natten !Gamlingarna sover och då tittar jag på din mat.Stuvade mackisar är ju en favorit men snälla Linnéa glöm inte muskotnöten!
Hälsningar från Maggi som hellre äter än lagar mat.
Ha det!
Det var jag som skickade förra kommentaren!Är ju inte så haj på datorer jag bara klickade och skrev.Du hade antagligen varit där före mej och det förstod ju inte jag.SORRY!
Maggi
tack för receptet!!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan
Detta är ett återkommande problem hos oss. Jag hävdar bestämt att man gör redningen och sen har i de färdigkokta makaronerna. Killen vill göra på ditt sätt, vilket jag bara tycker är krångligt. Gör man redningen och makaronerna samtidigt, spar man några minuter om man har ännu ondare om tid!!