Matbloggstoppen


När mörker och kyla...

image319

Ok, det är inte vinter riktigt än, men i veckan föll faktiskt de första snöflingorna för denna säsong och i morse var det ordentlligt med is på vattenpölarna ute! Mina vänner, snart är den här!
Även om det inte är snö och drivis ute så har temperaturen sjunkit de senaste dagarna. Men jag lovar, nu behöver ni inte sitta inne och huttra längre, gör en kopp av denna choklad , ja varför inte renut utav två! Så är de frusna tårna snart ett minne blott!

Linnéas värmande choklad:


mjölk
choklad ( helst över 50%)
baileys

Gör så här:

Tag fram din favoritkopp och mät upp lagom mängd mjölk. Slå det i en kastrull och ha i en skvätt baileys, lite lagom sådär. Låt detta koka upp. Bryt undertiden chokladen i mindre bitar och lägg dem i botten av koppen. När mjölken är riktigt varm, slå den i koppen, över chokladen. Rör tills all choklad är smält.
Ja, sen är det bara att kura ned sig under filten och njuta!

Jag använde mig av
Mr Berg och tog mellan tummen och pekfingret 10 g choklad och 2 dl mjölk.


(eget collage med bild från google)






Kommentarer
Postat av: mammsen

Verkar rigtigt mumsigt! Måste passa perfekt efter en promenad en kulen dag!
kramar i stora lass!

2007-10-14 @ 19:54:30
Postat av: Lise

*Språkpolisen här*
För du menar väl Baileys (som på bilden)? ;)

Postat av: Linnéa..

Lise: Nu är det ändrat, blir lite svårt med stavningen efter ett par sånna koppar;)

2007-10-16 @ 18:12:07
URL: http://linneasskafferi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback