Matbloggstoppen


Rabarberkompott

image163


Nu har nog rabarbern tittat upp i varenda trädgård och man kan ju faktiskt göra annat än rabarberpaj på den!

Kompott:
ca 1 L rabarber
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Skölj rabarbern och skär den i ½ cm breda bitar.
Lägg dem i en stor kastrull, häll över socker och vaniljsocker. Koka upp.
Vill du ha en slät kompott/kräm rör du om ordentligt. Vill du istället ha lite bitar kvar rör varsamt om då och då. Rabarberbitarna kan då vara ca 1-2 cm stora istället.
Låt koka i ca 10 minuter, smaka av och låt svalna.

Servera med mjölk, grädde eller till glass!

Perfekt som efterrätt en ljummen sommarkväll eller varför inte servera det som ett mellanmål i solen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback