Matbloggstoppen


Pastagratäng

image94

All sorts pasta är bra att ha hemma, det är enkelt att tillaga och de flesta tycker om det! Men man kan behöva variera sig lite även när det kommer till pastafronten. Vid en viss punkt har man tröttnat på pasta och köttbullar.
Här kommer onsdagens midagsrecept. Pastagratäng med brocoli.

8 dl av din favoritpasta
brocoli
champinjoner
1 dl mager riven ost
6 dl mellanmjölk
maizena
1 grönsaksbuljong
basilika

Koka pastan tills den nästan är klar.
När pastan har några minuter kvar lägg i brocolin, skuren i bitar.
Koka upp mjölken och ha i den rivna osten, buljongen och lite maizena. Låt sjuda tills osten smällt.
Skiva champinjonerna om du använder färska. Använder du konserverade, så slå lite utav spadet i mjölkblandningen,
Lägg pasta, brocoli och champinjonerna i en ugnssäker form och häll över redningen. Strö lite basilika(helst färsk) över gratängen.
Gratinera i ca 20 min på 200 grader.


Denna gratäng går att variera i det oändliga. Ta de grönsaker och kryddor du har hemma och som du gillar!

(eget collage med bild från sxc.hu)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback