Matbloggstoppen


Marsipankyckling

Vi börjar påsktemat med lite kombinerat påskpyssel/påskgodis!



image116

Detta behöver du:

En rulle marsipan, lite smällt choklad, röd och gul karamellfärg, en tändsticka och lite tålamod!

Låt marsipanen ligga framme en stund (om du förvarar den i kylen), då blir den lättare att arbeta med. Dela marsipanrullen i två delar. Låt den ena bli något större än den andra.
Lägg marsipanbitarna i varsin skål och färga den större biten med gul färg och den mindre med den röda. (bild 1)

Nu är det dags att göra Mr Marsipankycklings fötter. Tag lite av den rödfärgade marsipanen och gör en avlång korv. Platta sedan till den och gör små flikar i ena änden. Forma flikarna till klor. (bild 2)

Gör kycklingens kropp utav två gula marsipankulor (bild 3)

När tuppkammen skall tillverkas, använd då samma metod som till fötterna. Rulla en avlång korv, platta till och gör 4 snitt. Forma till en tuppkam. Näbben görs av en smal rulle marsipan som viks på mitten och spättsas i ändarna.
Smält lite choklad och gör ögon med hjälp av en tändsticka. (bild 4)


(eget collage med bild från tasteline)

Kommentarer
Postat av: Stina

Men vilken gullig.

Tack, vännen. Vad gullig du är. Kram Stina

Postat av: Moster Cissi

Den var jättesöt - jag ska handla idag, jag ska nu köpa marsipan så kan Disa och jag göra några kycklingar...

Kramar :)

2007-03-28 @ 11:16:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback