Matbloggstoppen


Hissgardin

Igår var jag ut till sommarstugan, så idag har jag gått och dagdrömt nästan hela dagen om hur fint det kan bli där. Hursom så har jag funderat på att sy en hissgardin till vårat sovrum här i stan, kanske ska jag passa på att sy en eller två till stugan med?



173971-74
Till denna hissgardin behövs:
tyg som täcker hela fönstret
band eller snöre till hissanordningen
4 st tunna men stadiga rundstavar
10 små ringar, ca 1,5 cm i diameter

Hissgardinen består av ett stycke tyg som hissas upp och ner med hjälp av två band som löper i små ringar på baksidan.
Ringarna sitter fastsydda på de kanaler som rundstaven ligger i. Fålla alla kanterna på tyget, sy en kanal i överkant för gardinstången och sedan de 4 kanalerna för rundstaven,genom att vika tyget. På baksidan av varje kanal fästes en ring i varje ände där bandet skall löpa igenom.
I ringarna längst ner knyts bandet eller snöret fast så gardinen kan åka upp eller ner. Som dekoration sätt en prisma på varje band.


( bild och text från
Sköna Hem)

Kommentarer
Postat av: Maggish

Hej jag har oxå funderingar på att sy en hissgardin & jag har sett just den här beskrivninge. men jag undar hur man "låser" gardinen så att den hålls uppe? om du förstår vad jag menar.. finns ju ingen låsanordning. Eller knyter man bara fast snörena på en "plastmojäng" på fönsterkarmen precis som med vanliga persienner? :)

Postat av: Linnéa

Maggish: För att låsa gardinen sätter du bara upp en krok som du lindar snöret om. På det viset är det ju lätt att reglera hur lång gardinen skall vara!

2007-03-25 @ 19:46:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback