Matbloggstoppen


Söndagsmiddag

Hej och välkomna till min nya blogg. En matblogg! Detta underbara ämne ligger mig varmt om hjärtat så varför inte ta chansen att dela med sig av sinna tankar, funderingar, tips och recept?

Det första receptet som sätts på print här är vad vi kom överrens om vid mamma och pappas köksbord en typisk 80-tals rätt!
Nämligen Flygande Jakob.

En rätt man kan variera lite efter vad man har hemma. Lite knaperstekta baccon och champinjoner är tillbehör jag tycker passar mycket bra!

Mamma hade idag gjort 17 portioner ris till oss 6 personer, det är kanske lite i överkant kan tyckas men när alla var mätta och belåtna fanns det så det räckte till 3 matdosor.
Det är nästintill storköksvarning när klanen beger sig ut till Fallbo för lite söndagsmiddag!





Till 4 personer:

173971-1


1 st  hel kyckling gjord i ugn.
2 st bananer
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk mjöl
2-3 msk chilisås
2 msk ketchup
100 g  cashew nötter
ev 1 pkt baccon & färska stekta champinjoner
salt & peppar


Koka ris enligt förpackningen.
Sätt ugnen på 225 grader
Skrä kycklingen och skär i lagom stora bitar.
Blanda matlagningsgrädde, mjölk, mjöl, chilisås och ketchup i en kastrull och gör en redning. Salta och peppra. Stek baccon och champinjoner.
Bred ut det färdigkokta riset i en långpanna. Lägg på kycklingbitarna och redningen.
Ställ in formen i ugnen, lägg efter ca 15 minuter på skivad banan, nötter, champinjoner och baccon. Låt stå ytterligare 10- 15 minuter i ugnen. Servera med en god grönsallad!

Ska under veckans gång försöka få upp lite mer recept och bilder!

Hoppas alla får en bra start på veckan!!


Linnéa
 
    
    
    
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback