Matbloggstoppen


Pizzan då

I lördags var det äntligen dags för lite hemgjord pizza då! Alltid lite pirrigt och spännande att testa nya recept, man vet ju aldrig om det blir bra.
Men det blev det.  Riktigt, riktigt, riktigt bra! Är i vanliga fall inte jätte förtjust i hemgjord pizza, men det här var som ljuvmusik för min mun.

Pizzadeg:

2 dl vatten
3 msk olja

25 g jäst
5 dl mjöl
1 tsk salt
1 krm socker

Värm vatten och olja till 37 grader (fingervarmt)
Smula jästen i en bunke och slå över degvätskan. Lös upp jästen och ha sedan i mjöl, salt och socker.
Låt degen jäsa i kylen. Denna deg går jättebra att göra någon dag i förväg. Låt den bara stå i kylen under bakduk! Kom i håg att ta fram degen ca 30 min innan utbakning, annars drar den lätt ihop sig.
Detta recept räcker till 2 normalstora pizzor.


173971-48


Tomatsås:

I fp krossade tomater
1 gul lök
1 nypa socker
salt, peppar och lite oregano

Fräs löken och ha sedan i tomaterna. Låt koka upp. Krydda.


173971-46

Pizzasallad:

 Vitkål
0.5 dl olja
4 msk vinäger
aromat
svartpeppar
4 msk inlagd paprika
3 st hackade feferoni

173971-47

På pizzorna hade jag:

paprika
mozarella
svamp
kyckling
tomat
oliver
ost


Kommentarer
Postat av: Clara

hej, tack för en fin blogg

ett kul tips till pizzan är att ha, mozarella+ruccola+parmaskinka på, egengjord tomatsås också....känns lättare för magen och fräscht! Trevlig tisdag kväll!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback