Matbloggstoppen


Tonfisksallad

image142
Här kommer som utlovat ett bulgursallad recept. Jag använde bulguren när den var varm så salladen blev ljum. Det passar perfekt så här på våren!

Sallad:
bulgur
1 fiskbuljongtärning
1 burk tonfisk i vatten
1 cgarlottenlök
hericoverts
1 paprika
2 färska champinjoner


Gör så här:
Koka bulguren enlig anvisningen på paketet, lägg i buljongtärningen så den går koka med.
Öppna burken med tonfisk och låt den rinna av. Hacka paprikan, skiva champinjonerna och finhacka löken.
Koka hericovertsen i mickron. Läs på påsen för instruktioner.
Blanda grönsakerna med bönorna och den varma bulguren.

Är man ingen tonfiskälskare går det utmärkt att byta ut den mot 2 strimmlade kycklingfilér. Koka då en hönsbuljongtärning med bulgguren istället!


Vitlök & Citrondressing:

saften från en citron
1 vitlöksklyfta
2 dl turkisk youghurt
salt & peppar

Gör så här:

Blanda youghurten med saften från en citron. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra.


(eget collage med bild från google)


Kommentarer
Postat av: mammsen

Åter igen nått jag måste prova....handla lite först förstås! Undrar just vart i butiken man finner bulgur? Kram

2007-04-18 @ 20:22:10
Postat av: Anonym

Det kan jag upplysa dig om, vid riset!

2007-04-19 @ 00:32:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback